4 idéer til sjove kortspil

4 idéer til sjove kortspil
27. november 2020 By akupunktur-allergi.dk Blog

Kortspil er en undervurderet kilde til mange timers underholdning for mange forskellige mængder mennesker i alle aldre. Hos SpilleXpert vil vi gøre noget ved dette, og derfor har vi dedikeret en hel side kun til kortspils idéer, regler og inspiration til alle aldre, så alle kan komme i gang med at spille nogle sjove kortspil når som helst og hvor som helst! Du kan jo gå direkte ind på vores hjemmeside SpilleXpert og tjek mulighederne ud allerede nu, eller du kan læse med her hvor vi giver dig 4 idéer til sjove kortspil!

1. Det klassiske fisk

Et børnevenligt kortspil, som altid er en klassiker, er kortspillet Fisk, hvor det handler om at samle fire af samme kulør. Dette gør du ved at spørge dine modspillere om de har de kort, som du mangler. Her drejer det sig altså om at huske, hvad dine modspillere sidder inde med, og samtidig tænke taktisk for ikke at afsløre alle dine kort. Får du ikke gevinst må du ‘fiske’ i søren af ekstra kort, og prøve igen i næste runde. 

2. Hvem er det største røvhul?

En anden klassiker, som per navn ikke er særlig børnevenlig, er Røvhul. Her skal du komme af med dine kort hurtigst muligt, og gerne gøre livet lidt surere for dine modspillere mens du er i gang. Du kan vælge at rydde bunken og gøre livet nemmere for dig selv, men du kan også risikere at få flere kort i hænderne hvis du satser for højt for hurtigt. Du skal derfor både være taktisk og heldig for at vinde dette spil!

3. Kortspilsudgaven af Rummy

Et sjovt spil med et spil kort er 500, som er en kortspilsudgave af Rummy. Her skal du samle point ved at lægge stik ned på bordet, som enten er samme kulør i en talrække eller har samme tal. Når du har fået alle dine kort ned som stik kan du lukke bunken, og dermed slutte runden, hvilken giver din modspiller minuspoint for alle kort, der ikke var spillet. Dermed skal du prøve at få så mange point som muligt per runde, men uden at få minus, hvis bunken pludseligt lukkes.

4. Hver taktisk med 31

31 er et simpelt spil for mange spillere, hvor du har tre kort på hånden og skal prøve at få 31 point i din hånd. Dette gør du ved at udskifte kort hver runde, men husk at alle modspillere kan indikere når som helst, at de har 31, og så har du kun én chance tilbage for at nå det samme tal. 

Post your Comments