Dine tænders sundhed er vigtig

Dine tænders sundhed er vigtig
13. april 2020 By akupunktur-allergi.dk Blog

Dine tænders sundhed er utrolig vigtig, derfor er det et must at du jævnligt går til tandlæge og får tjekket dine tænder, dit tandkød og din mundhygiejne. Som ung har du måske oplevet at have lidt færre problemer med tænder, du har måske haft nul huller, eller måske et hul hist og pist og fået at vide, at du skulle blive bedre til at bruge tandtråd. Dengang kunne kommende huller holdes nede i længere tid og du kunne endda gøre en ekstra indsats og nærmest børste hullet væk, hvis det ikke havde sat sig fast. Men sådan er det ikke, når du rammer de 30 år og opefter, så skal du tage dine tænder mere seriøst.

Alderen tynger på tænderne
Efterhånden som du bliver ældre bliver din krop også nærmere medtaget og slidt, og du har ikke den samme styrke og modstandskraft, som du havde op igennem teenageårene og dine tyvere. Ligesom dine knogler bliver mere porøse med alderen, viser dine tænder også tegn på at tingene går ned af bakke, og det betyder kun én ting, at du skal til at passe bedre på tænderne og sørge for at komme til tandlæge to til tre gange om året, på den måde sikrer du dig, at du vedligeholder dine tænder, og skulle der være noget på vej, så vil tandlæge kunne se det og hjælpe dig videre. 

Tandstikkere er gode for tandkødet
En ting som mange får brug for er gummitandstikkere, som skal stikkes ind imellem tænderne og køres ind og ud 5-6 gange mellem alle tænderne.

Tandstikkerne, som fås på apoteket eller hos en god tandlæge se klinikken her er med til at stramme dit tandkød op, fjerne bakterier og sørge for at du får bugt med din begyndende eller avancerede paradentose. Paradentose er en tandsygdom og en betændelsestilstand i din mund, som giver blødende tandkød, kalder på huller – og giver ekstremt dårlig ånde. De første par gange du bruger en tandstikker vil du kunne lugte, hvordan paradentose lugter og du vil derefter kunne genkende lugten fremadrettet hos dig selv og hos andre.

Det er en lugt, alle gerne vil være foruden, ingen gider at have dårlig ånde. Når du går i gang med at bruge tandstikkerne, og fortsat bruger tandtråd og hyppig og grundig tandbørstning, vil du opdage at den fæle lugt forsvinder, dit tandkød stopper med at bløde og tandkødet strammer sig om tænderne og bliver mere fast, det er et sundhedstegn. 

Du kan også læse mere om dem her

Comments (6)

  1. Akupunktur-allergi.dk – Howdi,
    Faldt lige over jeres artikel: Dine tænders sundhed er vigtig og jeg er virkelig fan. Kærligst, Sara H.

  2. Akupunktur-allergi.dk – Godt gået, Jeg undrer mig lidt over titlen, men ellers god læsning!
    Fortsat god aften, Karl

  3. Fedt
    Godt med en masse nyheder – nu tjekker jeg op næsten dagligt på om der er kommet nyt. Venligste hilsner

Post your Comments