En sund krop og mad – sådan gør du

En sund krop og mad – sådan gør du
1. april 2020 By akupunktur-allergi.dk Blog

Hvornår har man en sund krop? Det er faktisk ikke så let at svare på som man nu engang skulle tro. For nogen er en sund krop når de kan løfte 130 kilo i bænkpres mens andre mener at det er når man kan løbe 42 kilometer uden pause. Nogen mener at en sund krop er noget man får oppe i hovedet mens andre mener at det handler om at kunne få sine ben om på nakken og gå i spagat. 

\’En sund krop\’ er en subjektiv ting der alt sammen kommer an på hvilke målsætninger vi mennesker har med den motion vi dyrker – en ting kan man dog blive enige om over hele feltet – en sund krop har i høj grad noget med dit mentale velvære at gøre, og man kan ikke få en sund krop uden at have et sundt sind. 

Sindet – det første skridt

Der er ingen mennesker her i livet der har opnået store ting mens de har haft et dårligt mentalt velvære, og det er det er nok heller ikke nogen der kommer til. Hvordan vi tænker om os selv og menneskerne omkring os er i høj grad med til at definere \’et sundt liv\’ 

Hvis du går og bakser med din opfattelse af dig selv eller der er dissonans imellem det du laver og det du gerne vil, så er der kun ét råd herfra – få styr på dit sind og arbejd på det mentale rod du har i hovedet. Det nytter ikke noget at du kæmper med at få store overarme hvis du alligevel har en dårlig opfattelse af dig selv. 

Madvanerne – det andet skridt

Du er hvad du spiser, det er en af de clichéer som de fleste har hørt et par gange i deres liv, og der er også noget om snakken. 

For at sætte et godt eksempel op så forestil at din krop er en bil. Hvis du smider dårlig benzin på bilen kan du også være garanteret at den ikke kommer til at køre tilnærmelsesvist ligeså langt som hvis du smed den gode benzin på den – sådan fungerer din krop også. 

Ved at spise sunde råvarer og massere frugt er du også garanteret at din hjerne- og krop vil få det bedre og vil kunne yde mere end hvad den nu engang plejer. Et godt råd er at skære ned på de ting du godt ved ikke er gode for dig selv – såsom cola og fastfood.

Andre sider om sundhed:

 1. bedreholdning.dk
 2. engodloebetur.dk
 3. enguidetilsundhed.dk
 4. fitnessbladet.dk
 5. fitnessexperten.dk
 6. friskogsundmad.dk
 7. helseogsundhed.dk
 8. simplebalance.dk
 9. sunde-madvaner.dk
 10. sundesager.dk
 11. sundhedidanmark.dk
 12. sundhedshjaelpen.dk
 13. sundhedsmagasin.dk

Comments (5)

 1. Konge artikel Akupunktur-allergi.dk Det er ikke så ofte at jeg følger med på blogs, men denne her vil jeg da bestemt følge med på! Fortsat god aften. Otto U.

 2. Akupunktur-allergi.dk – Konge artikel,
  Det er dejligt at se at i kommer med flere og flere nyheder Venlig hilsen, Frederik

Post your Comments