Tør du og din partner gå i parterapi?

Tør du og din partner gå i parterapi?
2. maj 2020 By akupunktur-allergi.dk Blog

De fleste af os kender vel efterhånden et eller flere par, der har prøvet at gå i parterapi. Og mange af os kender også par, som er kommet godt videre og ud på den anden side – stadigvæk med hinanden side om side og hånd i hånd.

Det er altså på ingen måde en falliterklæring at gå i parterapi – tvært imod er det et tegn på, at man elsker hinanden og er villige til at kæmpe og udvikle sig, for at kunne fortsætte livet sammen og finde tilbage til det velfungerende forhold, man engang havde. Parterapi kan også bruges til at tage problemerne i opløbet, inden de når at vokse sig for store.

At gå i parterapi er altså et tegn på, at I ønsker at kæmpe for et sundt parforhold, som er til gavn for begge forholdets parter.

Et helt normalt problem

Stort set alle par vil på et eller andet tidspunkt i deres forhold opleve modvind og forskellige former for udfordringer. Det er der ikke noget mærkeligt ved, og det gælder uanset om jeres forhold er nyt og I stadig er nyforelskede, eller hvis I allerede har mange års forhold på bagen.

Det kan være at I er uenige og har forskellige perspektiver og udgangspunkter, måske kommer I ofte op at skændes, måske er I utilfredse med jeres sexliv eller har forskellige forventninger til dette.

Der udbydes parterapi i hele landet og både online og offline. Terapi i Højbjerg er en af de mange muligheder. Det kan du læse mere om, hvis du klikker på linket.

Den svære kommunikation

Der kan være mange forskellige udfordringer i et parforhold, men de mest almindelige udfordringer har ofte noget at gøre med, at man som par har svært ved at kommunikere og gå i dialog uden angreb eller (fejl)tolkning.  

Ved at gå i parterapi lærer I at blive bedre til at lytte til hinanden og at kommunikere på en konstruktiv måde, hvilket vil føre til færre konflikter og skænderier og en større forståelse for hinanden. I lærer at blive bedre til at lytte til hinanden frem for at angribe og fejlfortolke, og det vil blandt andet fremme jeres tilknytning til hinanden, sådan så igen kan blive glade for hinanden og jeres liv sammen.

I sidste ende vil I opleve, at jeres forhold faktisk vil kunne blive endnu stærkere, end det oprindeligt var. Parterapi er altså en nyttig ressource til at lære, hvordan man håndterer de udfordringer, der end måtte være.

Comments (10)

 1. Hej med jer,, Akupunktur-allergi.dk
  Er det bare jeres personlige meninger man kan læse om eller? 😉
  Med venlig hilsen

 2. Heej, Akupunktur-allergi.dk Faldt lige over jeres artikel: Tør du og din partner gå i parterapi? og jeg er virkelig fan.
  Dbh, Storm B. W.

 3. Hullehøj, Akupunktur-allergi.dk
  Jeg sad og læste omkring det her på en anden side, men fik lige det sidste med her! Fortsat god aften

Post your Comments